13 Mayıs 2012 Pazar

ASP'de Tablo yapma & Texture


Öncelikle as açıyoruz. İşaretlediğim yere basıp en baştaki "NEW" basıyoruz. Ve örnekteki gibi ayarlıyoruz.. Yalnız rengini siz kendiniz ayarlayabilirsiniz..Kendinize kalmış birşey.

Gördüğünüz gibi sayfamız açıldı.Açılan sayfamızı büyültüyoruz. Açılan sayfanın üzerine doğru faremizi yönlendiriyoruz. Ve faremizin sağ tuşuna basıp "Duplicate Selected" basıyoruz..







Sayfamız 2 tane oldu... Sayısını siz kendiniz arttırabilirsiniz.. Şimdi herhangi sevdiğiniz bir resmi bilgisayarınıza kaydedin..









Gösterdiğim gibi yapıyoruzz..









Resimde gösterdiğim gibi seçtiğiniz resmi bilgisayarınıza kaydetmiştiniz. Hiçbir ayarlama yapmadan"Add file" ye basın ve resminizi seçin. Seçtikten sonra "ok" a basın.









En zor bölüme geldik.. Arkadaşlar ok a bastıktan sonra bu hali alıyor.. Bu hareketli resim olduğu için bir kaç sayfa geliyor.. Onları silmiyoruz.. Boş sayfalar da çıkıyor.. Onları gösterdiğim şekilde siliyoruz.. Aman haa şunu sakınn unutmayın o boş sayfanın üzerine iki defa tıklıyoruz ve ondan sonra siliyoruz.









Gösterdiğim kare gibi şekile basıyoruz ve gösterdiğim gibi kutucuklar oluşturuyoruz. Ama hepsine oluşturuyoruz. Sonra A şekline basıyoruz. Ben farklı renklerde yazdım. Siz de istediğiniz gibi yapabilirsiniz.







işte son hali :


ve bir tanede texture veriyim :)



boyu küçültüldü!

2 yorum: